sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Talvirakentaminen & sähkönkulutus

Mielenkiinnosta katselin Fortumin sivuilta paljonko meillä on käytetty sähköä rakentamisen aikana, sillä sähkölaskut ovat olleet aika hurjia. Meille siis tulee sähkön siirto ja sähkö Fortumilta ja yhteensä sähkölaskuja on maksettu 13.12.2011 - 7.4.2012 välisenä aikana 1266,47 €. Sähkölaskut ovat olleet tällaiset ja alla myös lukemat:

- Joulukuu          94,91 € 
- Tammikuu      297,69 €
- Helmikuu       555,04 €
- Maaliskuu      318,83 €


Onhan se selvää että kun useita viikkoja pauhaa lämmittimet, kuivaimet ja työkoneet ja pidetään ovet ja ikkunat auki ja lattialämmitys päällä koko talossa, niin kyllähän se vie sähköä.

Minkä verran teillä muilla on ollut talvirakentamisen aikaiset sähkölaskut?

Lapioitiin soraa ja tärytettiin...

...koko päivä. Mitenhän monta kottikärryllistä tuohon monttuun pitää vielä upottaa, ennen kun se alkaisi olemaan oikealla tasolla... *Syvä huokaus* Toissapäivänä kun oltiin maalailemassa taloa, niin silloinkin tuli samalla lapioitua kuoppaa umpeen.

ENNEN


JÄLKEEN - TÄNÄÄN



Vähän se vaatii vielä soran lapioimista, jotta pystyy yli ajamaan sillä katuliittymälausunnossa tossa kohtaa menee pihatie ja kulku tontille. =D Kyseiset kaksi isoa kaivoa ovat kunnan viemäreitä ja tuo pienin kaivo on meidän vesisulku. Vesihuoltolaitokselta kävivät tällä viikolla nostamassa toista kaivoa, koska se oli alunperin jätetty hassusti eri tasolle kuten ylimmässä kuvassa näkyy.


Tässä vielä tämänhetkinen kuva julkisivun päädystä.

Kuva Bilteman sivuilta

Loppuun muuten pakko vielä sanoa, että jos meinaatte kuskata hiekkaa tai soraa, niin älkää ostako Biltemasta niitä halvimpia kottikärryjä. =D Ne on meinaan joka suuntaan killissä eikä niillä heti uutenakaan pystynyt ajamaan suoraan. Pitääkin muistaa ottaa kuva niistä.. Renkaassakin lukee vielä "Not for highway use" - ei kyllä heti tulisi mieleen lähteä moottoritielle. =D

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Ulkomaalaus aloitettu

Käytiin ostamassa Tikkurilan Pika-Tehoa maalarinvalkoisena ja aloitettiin maalaamaan otsa- ja nurkkalautoja. Ne kun on tässä vaiheessa helpompi maalata eikä sitten muutaman viikon päästä kun on sadevesikourut ja syöksyputket (=rännit) asennettu.





Vedeneristys on tehty nyt myös eteiseen (lisämaksusta) sekä erilliseen wc:seen.

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Laminaatit tuli

Tänään tuli laminaattitoimitus. Upofloor Vitality Diplomat 468 Tammi Prestige. Nostettiin miehen kanssa lavallinen laatikoita sisälle. Lavan kantena oli samaa laminaattia tuollainen isompi pala, jota mallailtiin takan eteen. Komea lattia tulossa. :)



maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kattopaneelit asennettu, vko 17

Tänään käytiin talolla ja katto olikin jo valmis. Eilen oli vasta pari huonetta paneloituna ja nyt oli kaikkialla paneelit katossa. :) Keskiviikkona tulee lattialaminaatit ja niiden pitää olla pari päivää sisätiloissa ennen asennusta.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Vedeneristys ja kattopanelointi aloitettu

Tällä viikolla oli aloitettu talolla vedeneristystyöt ja kattopanelointi. Valkoiset mdf-kattopaneelit oli laitettu kodinhoitohuoneeseen, meidän makuuhuoneeseen ja lastenhuoneen kattoon melkein kokonaan. Vedeneristystöitä on tehty kodinhoitohuoneeseen, pesuhuoneeseen ja saunaan. Lisäksi vedeneristys tulee erilliseen wc:seen ja lisätyönä tilasimme vedeneristyksen myös eteisen laattojen alle.




keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Väliaikatiedotus, vko 16

Blogissa on ollut pari viikkoa hiljaiseloa, sillä meidän perheeseen syntyi pieni pääsiäistyttönen. <3 Talollakaan ei ole kummoista tänä aikana tapahtunut.

Viime viikolla oli maalari saanut sisäseinät maalattua valkoiseksi. Pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen laatat tuli Pukkilasta ja mies kantoi 680 kg edestä laattoja sisälle. Viikonloppuna käytiin siivoilemassa tonttia kun lumen alta paljastui melkoisia roskavuoria. Vielä täytyy pariin otteeseen palata siivoilemaan... :D Lisäksi meidän pitäisi toukokuun alkuun mennessä itse maalata otsalaudat valkoiseksi, sillä sadevesikourujen asennuksen jälkeen otsalautoja on melko vaikea maalata. Käytiin siis tänään ostamassa 5,5 metriset tikkaat ja pensseleitä. Lisäksi tuli ostettua tärylätkä (maantiivistin), jotta saadaan pihaa tehtyä kesällä kuntoon. Vielä se vaatii maan poisvientiä ja soraa sekä multaa tilalle.

Nyt sitten odotellaan, että rakennusporukka tulee asentamaan katon mdf-paneelit ja huhtikuun lopussa mitataan betonilattian kosteus ja sen jälkeen on lattialaminaattien asennus. Puustellin keittiön kalusteet tulevat toukokuun alussa ja samoin väliovet. Alla pari kuvaa makuuhuoneiden seinistä.


perjantai 13. huhtikuuta 2012