keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Takka rappausta vaille valmis

Huomenna vielä yläosaan valkoinen rappaus ja takka on valmis. Meille tulee tosiaan Uuniseppien Ankkuri -takka. Slammattu yläosa, keski- ja alaosa Aurora-lohkokivi. Tummakromiluukku (1-ovinen) ja nuohousluukku tummakromi. Toimitus sisältää myös eduspellin (tummakromi) ja takkavälinesarjan. Uuni on varustettu tuplakierrolla ja sytytyspellillä. Uunin korkeus n. 1800 mm. Toimitukseen sisältyy myös 2-reikäinen IKI-harkkohormi asennettuna ja pellitettynä sekä palomuuri asennettuna.

Korkeus:

1800 mm
Leveys: 915 mm
Syvyys: 820 mm
Paino: 1800 kg
Lämmitysala 85 m2


Näissä kuvissa on yläosa vielä saumaamatta ja alaosa valmis:



Näissä on kokonaan saumattuna ja pestynä, joten näyttää vähän tummemmalta värit:



maanantai 26. maaliskuuta 2012

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Rakennusmateriaalien turvallisuus

Tästä tulee uusi "sarja" blogiin seuraavista aiheista:

Blogin kirjoittajaa kiinnostaa kaikki eko-, luomu- ja "maailmaa parantavat" -asiat, joten oli odotettavissa, että jossain vaiheessa tämä höyrähdys iskee myös taloprojektin kimppuun. =D Aion käydä talomme rakennusmateriaaleja läpi ja suorittaa "pintaa syvemmälle" tutkielman tästä aiheesta. Alla on kerrottu pääpiirteet kyseisistä tunnetuista sertifioinneista.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus eli M1-luokitus

Kaikki M1-luokitellut tuotteet löytyvät RTS:n julkaisemasta luettelosta. Kyseinen M1-luokitus kertoo materiaalin vähäpäästöisyydestä, joka taas vaikuttaa asuintilojen sisäilman laatuun.

Kaikki M1-luokitellut tuotteet on listattu yritys- ja tuotekohtaisesti RTS:n sivuilla. Mikäli tuote ei löydy listalta, sitä ei ole luokiteltu. Yritys voi käyttää M1-luokitustunnusta vain sellaisten tuotteiden kohdalla, joille on myönnetty luokitus. 

CE-tuotesertifiointi rakennustuotteille eli CE-merkintä

CE-merkintä on eurooppalainen menettely, jolla osoitetaan tuotetta koskevat ominaisuudet yhdenmukaisella ja vertailukelpoisella tavalla. CE-merkintä kattaa tuotteen oleelliset turvallisuus- ja terveysominaisuudet, kuten rakenteen kantavuuden ja pitkäaikaiskestävyyden.

CE-merkintä on tarkoitettu rakennustuotteille, joille on laadittu eurooppalainen harmonisoitu standardi.  CE-merkintä on pakollista kaikissa EU-maissa 1.7.2013 alkaen, silloin kun tuotteelle on laadittu harmonisoitu tuotestandardi. CE-merkintä tulee olemaan ensisijainen tapa osoittaa tuotteen täyttävän vaadittavat viranomaisvaatimukset.

CE-merkintä takaa ilmoitettujen ominaisuuksien täyttymisen, mutta ei huomioi esimerkiksi kaikkia oleellisia laatuvaatimuksia ja siksi CE-merkintää kannattaa täydentää vapaaehtoisella tuotesertifioinnilla. CE-merkinnän rinnalle voidaan myöntää myös kansallinen FI-laatumerkki.

FI-tuotesertifiointi eli FI-merkintä

Puolueeton sertifiointikeino, joka varmistaa tuotteiden laadun ja turvallisuuden sekä osoittaa niiden vaatimustenmukaisuuden. FI-merkki on tunnettu tuotteen tai materiaalin turvallisuutta ja laatua osoittava sertifiointimerkki. FI-merkki todistaa, että tuote täyttää standardin tai viranomaismääräysten ja -ohjeiden vaatimukset. FI-merkkiä käytetään rakennustuotteissa kuten betoni-, teräs- ja puutuotteissa, mutta sitä voidaan myöntää myös monille muille tuotteille.

Savupiiput paikoillaan

Nyt on sitten savupiiputkin katolla ja ensimmäiset graniitit takassa. :)






torstai 22. maaliskuuta 2012

Takka "harjakorkeudessa"

Nyt on takan runko valmis ja oikeassa korkeudessaan. Tuplahormi takana ja palosuojalevyt sivuilla.






Takkaa taas :)

Hyvin etenee.



Tässä aamun viimeisin kuva. Näyttää jo ihan takalta. :)




tiistai 20. maaliskuuta 2012

Hormi nousee

Hormia on alettu kasaamaan. :)


 Musta yksiovinen kromiluukku tulee meidän takkaan ja eduspelti on samanvärinen.

Takan asennus, vko 12

Takan asennus alkoi tänään. Palosuojalevyjä kasattiin seinälle ja tehtiin reikä puukiukaan hormia varten.




Hieman on noita takan osia. :) Olohuone ja työhuone täynnä.




perjantai 16. maaliskuuta 2012

Takan osat tuli, vko 11

Raksalla ei ole tapahtunut viikkoon yhtään mitään, joten ei ole paljoa tullut kirjoiteltua tännekään. Nyt kuitenkin tänään tuli takan osia viiden lavan verran ja niiden sisään kantamisessa meneekin hetki. Kuorma-autolla ei päässyt lähemmäs taloa lumien vuoksi, joten lavat jäi tuonne vähän kauemmas ja siinä oli yksi savotta saada ne pois autotieltä. 

Ensi tiistaina tulee Uuniseppien asentaja tekemään meille Ankkuri -takan. Takka tulee nurkkaan ja sen taakse tulee kaksi hormia, takalle ja puukiukaalle, joka on seinän toisella puolella.

Yksi lava on saatu sisälle asti.

Neljä lavaa on nostettu ulko-oven lähelle.

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Seinät alkaa olla valmiina

Maalari on ahertanut tämän viikon seinien kanssa ja nyt alkaa olla seinät tasaiset maalausta varten. Tiistaina tuli 940 kg valkoisia MDF -paneeleita sisäkattoa varten. Ensi viikolla on varmaankin luvassa seinien maalausta ja 1800 kg edestä ainakin tulee takan osia. Siinäpä sitä on sisälle kantamista. :)

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Saunan kosteuseristys, vko 10

Saunan seiniin on laitettu jotain folion tapaista ja lautaa päälle. :D Kai se jotain alumiinipaperia on, jolla kosteuseristetään saunan seinät.

 Pesuhuoneen seinät on tasoitettu laastilla.

Maalari on taas tasoitellut seiniä ja alkaa olla valmista. Huomenna aamulla tulee maalit ja päivällä tulee lisää tavaraa n. 1000 kg painosta. Saa nähdä mitä sieltä ilmestyy. :)




lauantai 3. maaliskuuta 2012

Seinien tasoitusta, vko 9

Tällä viikolla maalari aloitti tasoittamaan seiniä, jotta seinät ovat tasaiset ennen niiden maalausta. Rakennusporukka on aika hyvin saanut hommat valmiiksi, joten he odottavat betonilattian kuivumista vielä muutaman viikon, jotta pääsevät laittamaan laminaatit lattiaan.